Lars Andersen

Friday, December 29, 2006

Kronik i Politiken

Kære kammerater

Har I set Politikens kronik d.d. (29/12)?! Forfatteren Kristian Ditlev Jensen, der viser sig at bo i Husumgade, giver en dramatisk øjenvidneberetning om de sortklædte stormtroppers hærgen i gaderne lørdag 16/12.

Selv jeg, der bor midt i orkanens øje, anede ikke, det var gået så voldsomt for sig på Nørrebrogade, der har været mest fokus på Jagtvej i medierne; så hvad forbinder alle de, der ikke lige bor i kvarteret, med nyheder om "uro" & "gadekampe" på Nørrebro?


De konkrete detaljer, han kan fortælle om et amokløb ned ad Nørrebrogade, er ganske chokerende, og da politiet var fraværende og nøjedes med at stå talstærkt & kampklædt opmarcheret helt inde ved søerne, er der her ingen tvivl om 'hvem, der begyndte', el. mulighed for at beskylde politiet for selv at have "fremprovokeret" en konfrontation.

- En indskudt bemærkning: politiets metoder til "riot control" på Nørrebro lader en del tilbage at ønske, enten går man i panik og skyder hovedløst ind i mængden (maj 93), eller også holder man sig bare væk og lader vandalerne rase ud af sig selv, mens snesevis af sagelsløse butikker bliver smadret. Denne gang var det vist rent & skært held, at ingen menneskeliv gik tabt! - K. D. Jensens konklusion er da også klar: dette var ikke en "politisk protest" el. en 'demonstration, der kom ud af kontrol'.

Dette var planlagt, organiseret kriminalitet! Opfordringen til ordensmagten er tilsvarende klar: brug vandkanoner næste gang!

I øvrigt godt nytår til jer alle


Mange midvinterhilsener & på genhør
Lars Andersen

0 Comments:

Post a Comment

<< Home